تبلیغات
 ریپورتاژ آگهی در تندیس بازار شام - گواهی ایزو 22000 و HACCP در ارتباط با صنایع غذایی

امروز:

گواهی ایزو 22000 و HACCP در ارتباط با صنایع غذایی

یکی از حوزه هایی که اخذ ایزو یک ضرورت برای آن محسوب می شود، بخش مواد غذایی است. به عبارتی هر شرکت و سازمانی که با مواد غذایی ارتباط مستقیم و غیر مستقیم دارد نیازمند اخذ ایزو است تا مصرف کنندگان را از استاندارد بودن کالا و خدمات خود آسوده خاطر کند.

گواهی نامه ISO 22000

گواهینامه بین المللی ایزو مربوط به مواد غذایی، ISO 22000 است که استاندارد سیستم مدیریت ایمنی موادغذایی نام دارد. این گواهینامه مختص سازمانهایی است که در زنجیره ی مواد غذایی فعالیت دارند.
اخذ ایزو 22000

در خصوص زنجیره ی مواد غذایی باید گفت شامل شرکتهایی می شود که به هر نحوی با موضوع خوراک در ارتباط هستند که از جمله آنها می توان به کشاورزی، حمل و نقل مواد غذایی، تولید مواد غذایی، بسته بندی مرتبط با مواد غذایی، رستورانها و هر شرکت دیگری که در زمینه ی مواد غذایی فعالیت می کند اشاره کرد.

از این موضوع می توان دریافت تمامی شرکتها و ارگانهایی که به عنوان مثال در تهیه و ارائه ی یک غذای لذیذ در یک رستوران نقش دارند ملزم به اخذ ایزو 22000 هستند.

در این میان باید نقش استاندارد ایزو 22000 را در سازمانهای مرتبط به مواد غذایی روشن کرد. باید گفت این گواهی الزاماتی را برای این سازمانها ایجاد می کند که تضمین می کند محصول غذایی نهایی ارائه شده عاری از هر نوع آلودگی میکروبی، شیمیایی و فیزیکی است.  یعنی هر محصولی که موفق به اخذ ایزو شده این اطمینان را به مصرف کنندگان می دهد که تمامی مراحل ساخت و بسته بندی اش طبق اصول استاندارد بوده است.

استاندارد
HACCP

گواهینامه ی دیگری که در خصوص مواد غذایی وجود دارد HACCP مخفف عبارت Hazard Analysis, Critical Control Point است که به معنای تجزیه و تحلیل خطر و شناسایی نقاط کنترل بحرانی ترجمه می شود.

این استاندارد که زیرمجموعه ای از استاندارد ایزو 22000 است هم برای تمام زنجیره ی مواد غذایی کاربرد داشته و یکی از الزامات محسوب می شود.

این استاندارد به دنبال شناسایی نقاط بحرانی بوده و با روش های کنترلی می خواهد مواد غذایی نهایی عاری از هر گونه خطری باشند.


نوشته شده در : دوشنبه 9 بهمن 1396  توسط : بازار شام 2.    نظرات() .

برچسب ها: ایزو ، اخذ ایزو ، گواهینامه ایزو ،